Някои от най-популярните храни подправка:
Кетчуп - майонеза, горчица.

Запознайте се с най-използваните подправки, подправки, билки, подправки, сосове, чушки. Запознайте се с богатство от ароматни растения по целия свят.
Най-простият ястия са обогатени по вкус, аромат и цвят, с билки, подправки, подправки, билки и подправки.

Подправки и подправки даде вкус и аромат на храната ни, те добавят аромати и прави храната по-вкусна, добавят билки и подправки в нашата кухня, така че ние разбрахме в прекрасния свят на кулинарното изкуство.

Запознайте се с аромати и вкусове на света чрез подправки и сосове, да открият най-популярната храна подправка.


Кетчуп: история и произход на кетчуп.

Кетчуп е един от най-популярните хранителни подправки, използвани по света, той влезе в американската култура кухня в началото на 19 век, през 1801 г. за захарта House Книга посочени Кетчуп за първи път, като нова подправка храна.

Как да използвате Кетчуп:

Някои хора имат навика пускането на неща Кетчуп за всичко, но Кетчуп най-често се постави на върха на хамбургери, хотдог, стекове, барбекю храни, пържени картофи и т.н. Така че
Кетчуп се превърне в един от най-популярните, готови за употреба храна подправка се използва от хора, специално на децата и възрастните хора.

Кетчуп рецепта:

една проста рецепта Кетчуп кажа, че това е от домати, царевичен сироп, оцет, и разбира се малко сол, SPIC, и чесън за подобряване на вкуса.
канадците и Северна Америка се използва за добавяне Кетчуп на чипове.
В Бразилия те поставят Кетчуп на пица, както и навсякъде по света хората обичат да добавите Кетчуп като хубава подправка храна. Има много марки на кетчуп на пазара днес.

Кетчуп е популярна подправка, готови за употреба, които се използват за подобряване на вкуса на храна барбекю, ние можем да установи, сладко и солено,

В Майонеза, (Mayo) подготовка:
История и произход на майонеза (Mayo).

Произходът на майонезен сос или дресинг винаги са били обсъдени някои източници твърдят, че го е създаден във Франция от французин, по време на царуването на Луи XIV, през 1756 от френския главен готвач, той е братовчед на кардинал Ришельо де.
Майонеза е създаден в чест на френската победа, когато Дюк дьо Ришельо побеждава Британската флота в Порт Mahon. така че "Mahonnaise" е създаден в чест на победата на Duc, и го превърна в Майонеза, майонеза, каквато я познаваме днес, един от най-популярните храни подправка.

Как да използвате Майонеза, (Mayo):

Майонеза се използва като подправка, слага се на сандвичи или като салата превръзки, в яйце салата, като основа за различни сосове или като добавят в началото на хамбургери и хот-дога, някои потребители искал да добавя, майонеза да неща морски дарове, риба, скариди, кралски скариди, Calmar, или просто да добавите майонеза, (майонеза), за да пържени картофи, като готов за употреба подправка храна.
Майонеза, майонеза може да служи за различни приложения, както за индивидуални спадове да даде хубав различни вкусове.

Каква е точно майонеза или майонеза:

Майонеза е вид сос, това е емулсия, майонеза изглежда като гладка и кремообразна смес, много вкусно и вкусна се превърне в много популярна подправка, готови за употреба храни.

Така Майонеза емулсия, всъщност е смес от две течности, които обикновено не могат да се комбинират обикновено, като масло и вода. Емулгиране работата на майонеза се приготвя чрез бавно добавяне на една съставка (масло) на другите (вода) и смесване бързо по едно и също време. За да се стабилизира смес се добавят жълтъците като емулгатор в майонеза, яйчен жълтък съдържа мазнини, емулгатор име лецитин.

Майонеза рецептата:

как да се подготвят майонеза?, една проста рецепта кажа е, че е направен от емулсия от масло и яйчен жълтък като емулгатор., лимонена киселина, и подправки.

Начало прави майонеза, майонеза рецепта: 1 или 2 пресни яйца, 2 чаша чист зехтин, добро качество на келеш оцет, и малко лимонов сок, и разбира се сол, черен пипер, чесън.

Бързо изготвяне на майонеза в домашни условия.

Важно е да се използват яйца на стайна температура, за да може сместа да се емулгира.

Първа стъпка за приготвяне на майонеза в домашни условия. микс половин чаша зехтин и оцет с малко количество лимонов сок.

Втора стъпка: Добавете сол, черен пипер, включете миксер машина, и изчакайте, докато майонеза сос започва да се сгъстява, добавя още половин чаша зехтин, докато стане толкова гъста, че трудещите се появи миксер.

Вкус на майонеза се провери подготовката и добавяне на сол, захар, оцет или да се коригира, докато не получи най-добър вкус на майонезата.

Майонеза или майонеза се превърне в един от най-популярните хранителни подправки, защото може да се коригира до личния вкус, различни комбинации на вкус майонеза може да бъде съден, можете да се подготвите къри ароматизирани майонеза, да се използва като вкусни хрупкави зеленчуци натопи стик. Чесънът майонеза служат с морски дарове, специално за потапяне скариди, скариди, сладко-кисел вкус на майонеза и да бъдат приготвени.

Други различни видове готови майонеза може да се намери на пазара днес.
Водещи компании, които произвеждат оригинални майонеза, ниско съдържание на мазнини майонезата, намалено съдържание на мазнини майонезата, както и без мазнини майонеза.

Обикновено откриваме майонеза или майонеза в буркан, можем да го купуват от магазин за хранителни стоки в готов за употреба раздел подправка храна.

Канадците и Северна Америка да използвате Майонеза на службите на пикник за подготовка вкусни сандвичи и салати яйце салата.

Майонеза трябва винаги да се приготвя, защото някои хора рискът става много болен, ако те са в близост до него. Това е препоръчително да се провери датата на производство, когато купуваме майонеза в буркан от хранителни стоки.

Горчица.

В горчица са сред най-използваните подправки в Западна кухня, съществуват различни видове и разновидности на горчица е. Браун или черен синап, че има остър вкус.

В горчица се използва широко във Франция. Синапеното вкус е по-сладко или кисело, английски и немски горчица е по-малко подправки от френския горчица. Белият синап се използва за приготвяне на американски горчица.

Горчица е един от най-често популярните подправка на хранителните стоки в света, потребителите могат да намерят различни версии на горчица почти навсякъде по света, и в повечето кухни подготовка готвач на плочи съдържа горчица.

История и произход на горчица.

Римляните изобретил горчица смес чрез смесване на гроздов сок със семена земята горчица за създаване на известния подправка. Римляните култура подадена изобретението си в цяла Европа, както и разпространението горчица във времето.

Но първият случай на горчица е официално регистриран в Дижон, Франция, разбира се, френски са навсякъде, когато говорим за изискана кухня и глоба за приготвяне на храни, Дижон сега се счита за столица на света за Френски горчица.

Има много марки на горчица на пазара днес, ние можем да открити и типичните и много известен американски Горчица, с ярко жълтия си цвят.

Как да използвате Горчица:

Горчица може да се добави в пържола, хамбургери и хот-дога, барбекю и други храни, препарати.

Горчица може да се използва като глазура за подготовка шунка, горчица могат да бъдат комбинирани за винегрет и маринати, или просто къса с различни зеленчуци.

Горчица има особена огнена и twangy приятен вкус. Горчица може да се комбинира с кетчуп или майонеза. Триото се счита от много хора като най-най-известната и популярна храна подправка в света.

Други изящни билки и подправки - чили сосове.
В индийско орехче, ядки.

Индийско орехче е подправка, цветове може да е червен, жълт, бежов, кафяв или оранжев цвят. Индийско орехче е на пазара е пълно или прах. Използването на индийското орехче е приготвянето на различни ястия с яйца, сирене, картофи, десерт и някои сосове. Индийско орехче, която се намира в подготовката на курия.

Пипер и чили.

В пипер е подправка, която е с много остър вкус и понякога парене там на пазара голямо разнообразие от чушки, червени чушки, зелени чушки и т.н. За потребителите, в кухнята, за подправка може да се намери сушени или мариновани, има и препарати под формата чили паста се използва и да обхване други храни.

Черен пипер.

Пипер е най-популярната подправка в света, има различни сортове пипер и различни цветове, зелено, черно, червено, сиво, бяло. В пипер във всичките му форми и цветове, дава храна с остър и силен. Има черен пипер на зърна, сушени или на прах.

Шафранът.

Шафранът е една от най-известните и скъпи храни подправка в света.

Шафранът е подправка, че е кралицата на подправки, защото това е най-скъпият от всички. 1 кг шафран струва между 8000 и 28 000 долара на световния пазар за подправки. Въпреки това, ни е достъпна за потребителя, тъй като много малко количество от шафран е достатъчно, за да сготвите.

На пазара, на руля е под формата на влакна или прах, се препоръчва да купя шафран, прах шафран често фалшифицирани.

Различни популярните кухня по света, които използват шафран като хранителна подправка. Шафранът дава чудесен вкус на храната. В Западна кухня има много рецепти за шафран

Френски готвене използва шафранът да се подготви bouillabaisse, Италия се приготвя с шафран ризото, вкусна кус-кус в Мароко се приготвя с шафран, петна шафран паеля много добре и дава своя уникален вкус.

Много сладкиши също подготвят с шафран. Като цяло шафран подправки и оцветяване на множество международни кулинарни специалитети.

Високата цена на шафрана се обосновава с цената на труда, необходими за прибиране на реколтата трябва да бъде 200 000 влакънца за производство на килограм шафран. Ето защо в шафран счита за най-скъпите и популярни храни подправка в целия свят.